Ficus Carica

Ficus Carica

standplaats : De vijgenboom houdt van de zonnigste plaatsen van de tuin, liefst tegen een zuidermuur, tuinhuis of schutting aan , Zorg in het begin bij jonge planten voor enige beschutting tegen schrale Oostenwind tijdens de winter. Vijgenbomen groeien in onze streken best in lichte, goed drainerende voedselarme minerale bodems, In arme en drogere grond, groeit de vijgenboom trager, maar zal de plant meer vruchten ontwikkelen en minder zijn energie in bladproductie (vegetatieve groei ) gaan stoppen. TIP : laat de gevallen vijgen rustig verteren aan de voet van de struik. Indien je ze toch wilt weghalen doe ze dan zeker bij uw compost . De suikers van de vruchten zijn een ware aantrekkingsmagneet voor gunstig bodemleven en verrijken dus heel sterk uw compost en/of uw bodem.

Onderhoudsarm. enkel in leivorm of als fruitboom is vormsnoei jaarlijks nodig. Als de plant ruimte genoeg krijgt is enkel occasioneel uitdunnen van dode takken en dwarsgroeiers voldoende.

De ficus carica is zeker geschikt als terrasplant. Zorg voor een goed afwaterende pot en kies voor een voedselarm en mineraal substraat. Bedek na inpotten de wortelzone met mulch of houtsnippers tegen uitdrogen.

Ficus carica behoeft geen extra voeding want de plant gedijt best in voedingsarme schrale bodems.

Specificaties
Plantvorm Halfstam jong
Teeltwijze C90
Planthoogte 140/160
Plantdiameter ⌀ Stam 25/30

PRIJS
€ 390,00

Wens je een offerte op maat of de kwekerij te bezoeken?

We maken graag een vrijblijvende offerte op of plannen jouw bezoek graag in. Laat jouw gegevens na via het contactformulier op onderstaande knop en we contacteren je zo snel mogelijk. Let op: we verkopen alleen aan particulieren!

Contacteer ons