Acer palmatum 'Emerald Lace'

Acer palmatum 'Emerald Lace'

Standplaats : De Acer palmatum plant je best in de halfschaduw en beschut van te veel wind. De plant verkiest humusrijke, lichtzure goed drainerende grond. Het is belangrijk om middagzon te vermijden om bladverbranding te voorkomen.

Onderhoudsarm: de Japanse esdoorn hoeft niet gesnoeid te worden. Een lichte vormsnoei kan best gebeuren in juli en augustus, tijdens deze periode kunnen snoeiwonden snel dichtgroeien.

De Japanse esdoorn is ook geschikt voor het terras of boombak. Het is belangrijk om de plant in een terraspot of boombak te planten die groot genoeg is, minstens 3x de kluitgrootte en voorzien van afwateringsgat. Zorg er daarnaast voor dat de kluit niet helemaal uitdroogt. Meng de aanvulaarde bij met compost om turf te vermijden. TIP : Strooi af met houtsnippers om uitdroging te voorkomen en om ideale zurrtegraad te bekomen.

Voed de Acer 1 tot 2 keer bij met organische meststoffen zoals Organoprof tussen maart en september om bladvorming te stimuleren. TIP: Voeg voor het groeiseizoen een laagje wormenaarde toe bovenaan de kluit om zo de groei en de gezondheid van de plant te bevorderen.

Specificaties
Plantvorm Halfstam
Teeltwijze C130
Planthoogte 125/150

PRIJS
€ 360,00

Wens je een offerte op maat of de kwekerij te bezoeken?

We maken graag een vrijblijvende offerte op of plannen jouw bezoek graag in. Laat jouw gegevens na via het contactformulier op onderstaande knop en we contacteren je zo snel mogelijk. Let op: we verkopen alleen aan particulieren!

Contacteer ons