Honeymaker

Honeymaker is een inheemse, klimaatrobuuste klimopstruik. Geen klimplant maar een compacte struik die vlot de bodem bedenkt en zo beschermt tegen kruid en uitdroging. De struik is onderhoudsvriendelijk, groenblijvend en als rijkelijke najaarsbloeier een echte bijen-, vlinder- en vogelmagneet.

In zijn natuurlijke vorm kan Honeymaker ruim 2 meter hoog en 2 meter breed worden. Met het juiste beheer is hij geknipt voor brede hagen, massieven en wolkvormen. De struik is ook uitermate geschikt voor parken, in vakbeplanting en als onderbegroeiing van bomen.

Honeymaker

Hoe planten?

Honeymaker groeit overal, behalve in het water of in zuiver steenpuin. Hij is droogte- en dus klimaatresistent en verdraagt zowel zon als schaduw. Onze Honeymakers komen in 1,5 liter-potten. Wij adviseren om minimaal 7 planten per m2 te planten. Voor een snelle bodembedekking mik je op 9 à 11 planten per m2.

Hoe onderhouden?

Onze Honeymaker wil zoveel mogelijk bloeien. Snoei hem daarom maar één keer per jaar, na de besvorming en voor de nieuwe lentegroei: eind maart of begin april. Dan komt op elk nieuw twijgje een bloem. Wil je de struik graag netjes in vorm? Dan kan je de lange uitlopers nog eens knippen aan het eind van de zomer.

Honeymaker

Ecologisch en sociaal

Honeymaker wordt op een natuurlijke manier geteeld bij maatwerkbedrijf WAAK, volgens het advies en teeltprogramma van Natural Grown. Dat betekent: geen chemische bestrijdingsmiddelen, de grootste aandacht en zorg voor de bodem en streven naar evenwichtige groei met natuurlijke plantenvoeding. Wij gebruiken aangepaste potgrond met toegevoegde bio-stimulanten. Het resultaat? Compacte en sterke planten. De enthousiaste medewerkers van WAAK staan in voor de verzorgde aanpak van jouw bestelling.

Bijen-, vlinder- en vogelmagneet

Honeymaker is gekweekt om uitzonderlijke hoeveelheden nectar en stuifmeel te produceren en is dan ook een echte bijen- en vlindermagneet. Aangezien hij na de bloei ook massa's bessen maakt, is hij ook bijzonder in trek bij vogels.

Jouw Honeymaker bestellen?

Dat kan via het Ministerie voor Natuur vzw.

0477 85 28 32
www.hetministerievoornatuur.be
info@hetministerievoornatuur.be