Cercis Siliquastrum

STANDPLAATS : De cercidyphyllum houdt niet van verharding en is zout en windgevoelig. Verder houdt de plant van lichtzure, vochtige kalkarme grond in zon of halschaduw

ONDERHOUD : Weinig onderhoud. De cercidyphyllum moet weinig gesnoeid worden. Snoei enkel de dode takken weg. Als de struik te groot wordt kan je best in de winter tot vroege lente terugsnoeien. Snoei niet meer dan 1/3 weg om bloei en vruchtvorming niet te verhinderen.

TERRAS Cercidyphyllum is ook geschikt voor het terras of boombak. Het is belangrijk om de plant in een terraspot of boombak te planten die groot genoeg is, minstens 3x de kluitgrootte en voorzien van afwateringsgat. Zorg er daarnaast voor dat de kluit niet helemaal uitdroogt. Meng de aanvulaarde bij met compost om turf te vermijden. TIP : Strooi af met houtsnippers om uitdroging te voorkomen en om ideale zuurtegraad te bekomen.

Voed de cerdcidyphyllum 1 tot 2 keer bij met organische meststoffen zoals Organoprof. TIP 1: Voeg bij het planten NG-mycorhiza toe bij de aanvulaarde. Mycorrhiza bevorderen de wortelgroei en de voedseluitwisseling met de bodem en beschermen de plant tegen uitdroging. Voeg af en toe een laagje wormenaarde toe bovenaan de kluit om zo de groei en de gezondheid van de plant te bevorderen. TIP 2: Breng elk jaar een mulchlaag aan van 2-4 cm. Dit zorgt voor de ideale PH, houdt de wortels koel en beschermt tegen uitdroging in de zomer. "

Specificaties
Plantvorm Struik
Teeltwijze C130
Planthoogte 250/300

PRIJS
€ 440,00

Ook beschikbaar als

Wens je een offerte op maat of de kwekerij te bezoeken?

We maken graag een vrijblijvende offerte op of plannen jouw bezoek graag in. Laat jouw gegevens na via het contactformulier op onderstaande knop en we contacteren je zo snel mogelijk. Let op: we verkopen alleen aan particulieren!

Contacteer ons