Cornus kousa 'Satomi'

Cornus kousa 'Satomi'

Standplaats : De Cornus kousa is goed winterhard en groeit het best in gematigd klimaat in zonnige standplaats tot halfschaduw. De plant verkiest goed drainerende lichtzure voedingsrijke bodem met matig vocht. TIP : breng elk jaar een mulchlaag aan van 2-4 cm , dit zorgt voor de ideale PH en houdt de wortels koel en beschermt tegen uitdroging in de zomer.

Onderhoud : de cornus kousa is een traaggroeiende struik die weinig tot geen onderhoud vergt. Snoeien : enkel dwarsgroeiers en dood hout wegknippen, verder is het enkel nodig als de plant te groot wordt. Snoei best in de winter tussen november en februari.

Terrasplant : De Cornus kousa is ook geschikt voor het terras of boombak. Het is belangrijk om de plant in een terraspot of boombak te planten die groot genoeg is, tot 3x de kluitgrootte. Zorg er daarnaast voor dat de kluit niet helemaal uitdroogt maar vooral dat ze niet permanent te nat staat. Daarom is een afwateringsgat in de pot of bak cruciaal. Meng bij met compost en teelaarde, vermijd zoveel mogelijk turf en werk eventueel af met wormenaarde.

Voed de Cornus kousa 1 tot 2 keer bij met organische meststoffen zoals Organoprof. Dit bevordert de bloei en de algemene gezondheid van de plant.TIP: Voeg bij het planten NG-mycorhiza toe bij de aanvulaarde. Mycorrhiza bevorderen de wortelgroei en de voedseluitwisseling met de bodem en beschermen de plant tegen uitdroging. Voeg af en toe een laagje wormenaarde toe bovenaan de kluit om zo de groei en de gezondheid van de plant te bevorderen.

Specificaties
Plantvorm Struik
Teeltwijze C130
Planthoogte 100/125

PRIJS
€ 140,00

Ook beschikbaar als

Wens je een offerte op maat of de kwekerij te bezoeken?

We maken graag een vrijblijvende offerte op of plannen jouw bezoek graag in. Laat jouw gegevens na via het contactformulier op onderstaande knop en we contacteren je zo snel mogelijk. Let op: we verkopen alleen aan particulieren!

Contacteer ons