Heptacodium miconioides

Heptacodium miconioides

STANDPLAATS: De Heptacodium groeit het best in gematigd klimaat in zonnige standplaats tot halfschaduw. De plant verkiest goed drainerende , matig vochtige, lichtzure voedingsrijke bodem. TIP : breng elk jaar een mulchlaag aan van 2-4 cm , dit zorgt voor de ideale PH en houdt de wortels koel en beschermt tegen uitdroging in de zomer.

ONDERHOUD : Weinig onderhoud. De Heptacodium is traaggroeiend en moet daarom weinig gesnoeid worden. Snoei enkel de dode takken weg. Als de struik te groot wordt kan je best in de winter tot vroege lente terugsnoeien. Snoei niet meer dan 1/3 weg om bloei vruchtvorming niet te verhinderen.

TERRAS : De Heptacodium is ook geschikt voor het terras of boombak. Het is belangrijk om de plant in een terraspot of boombak te planten die groot genoeg is, minstens 3x de kluitgrootte. Zorg er daarnaast voor dat de kluit niet helemaal uitdroogt maar vooral dat ze niet permanent te nat staat. Daarom is een afwateringsgat in de pot of bak cruciaal. Meng bij met compost en teelaarde, vermijd zoveel mogelijk turf en werk eventueel af met wormenaarde.

1 tot 2x bijvoeden met organoprof bevordert de groei en de gezondheid van de plant.

Specificaties
Plantvorm Meerstammig
Teeltwijze C130
Planthoogte 200/250

PRIJS
€ 420,00

Ook beschikbaar als

Wens je een offerte op maat of de kwekerij te bezoeken?

We maken graag een vrijblijvende offerte op of plannen jouw bezoek graag in. Laat jouw gegevens na via het contactformulier op onderstaande knop en we contacteren je zo snel mogelijk. Let op: we verkopen alleen aan particulieren!

Contacteer ons