Magnolia grandiflorum 'Galissonière'

Magnolia grandiflorum 'Galissonière'

Plant de Magnolia niet in te natte grond, hierdoor kunnen de wortels gaan rotten of bevriezen. De wortels van de Magnolia groeien namelijk zowel diepgaand ook oppervlakkig. Een Magnolia wordt niet graag verplaatst kijk daarom goed of de Magnolia op de plaats waar u deze wil planten ook nog kan groeien. Verder heeft de Magnolia graag wat beschutting tegen harde wind. TIP : Graaf een groot plantgat (2x de grootte van de kluit) zodat de wortels niet kunnen beschadigen tijdens het plaatsen. Meng om het plantgat te dichten ook wat compost of wormenaarde en eventueel wat organische meststoffen zoals organoprof mee in de aanvulaarde. Dit zorgt voor een gezonde wortelontwikkeling zodatr de plant snel aanpakt. Geef de Magnolia de eerste tijd voldoende water. Het is beter om de Magnolia grandiflora Galissoniensis 2 keer per week flink water te geven dan iedere dag een beetje.

Deze Magnolia is vrij van onderhoud. Het is zelfs beter wanneer u de Magnolia niet snoeit. Wanneer u gaat snoeien gaat snel de natuurlijke vorm verloren. Als u de Magnolia toch een snoeibeurt wil geven doe dit dan na de eerst bloei. Zo is de kans op beschadiging het kleinst.

De magnolia gallisoniensis kan ook gedeien in een boombak of terraspot. Kies hiervoor een bak die zeker groot genoeg is , 3x de pot of kluitinhoud. Eens de pot helemaal volgroeid is met wortels ga je best de magnolia verpotten in een nog grotere pot of kan je hem uitplanten in de tuin.

Voed de Magnolia 1 tot 2 keer bij met organische meststoffen zoals Organoprof gedurende het groeiseizoen tussen april en september . TIP1: Voeg voor het groeiseizoen een laagje wormenaarde toe bovenaan de kluit om zo de groei en de gezondheid van de plant te bevorderen. TIP2: Bedek tijdens het winteronderhoud de voet van de plant met bladeren en houtsnippers. Dit voorkomt uitdroging en zorgt voor een juiste zuurtegraad zodat de Magnolia nog beter groeit en bloeit.

Specificaties
Plantvorm Meerstammig
Teeltwijze C180
Planthoogte 250/275

PRIJS
€ 792,00

Wens je een offerte op maat of de kwekerij te bezoeken?

We maken graag een vrijblijvende offerte op of plannen jouw bezoek graag in. Laat jouw gegevens na via het contactformulier op onderstaande knop en we contacteren je zo snel mogelijk. Let op: we verkopen alleen aan particulieren!

Contacteer ons