Olea Europaea Hojiblanca

Olea Europaea Hojiblanca

Standplaats : Een olijfbom houdt van een beschutte standplaats in volle zon en doet het goed in iedere, niet té kalkrijke en goed drainerende grond. Hij behoeft weinig snoei en is na enkele jaren in volle grond te hebben gestaan goed aangepast aan ons klimaat. De olijfboom is afhankelijk van de soort goed winterhard tot -12°-20°C waarbij de Spaanse soorten zoals arbequino en hojiblanco het winterhardst zijn. De olijfboom verdraagt echter geen overmatig water, plant hem dus nooit op een te natte plaats.

Verzorging : De olijfboom is onderhoudsarm. In de winter de oude takken en dwarsgroeiers wegsnoeien. Indien vormsnoei gewenst is ook best in de winter uitvoeren vóór het uitlopen.

De olijfboom is uitermate geschikt als terrasplant. Kies een pot met een goede afwatering en die ruim genoeg is , tot 3x de grootte van de kluit . Plaats de plant op de meest zonnige en beschutte plaats van het terras. Bedek de kluit met een laag mulch, compost of wormenaarde voor extra voeding en tegen uitdroging. In pot is de olijf gevoeliger voor winterse weertoestanden dan in de volle grond. Voorkom dat de olijfboom te nat staat en bescherm hem met vliesdoek en/of stro of bladeren tegen vorst.

1 tot 2x bijvoeden met organische meststoffen zoals organoprof gedurende het groeiseizoen van april tot septemnber bevordert de bladvorming en zorgt voor een donkergroen bladerdek.

Specificaties
Plantvorm Bonsai
Teeltwijze C450
Planthoogte 225/250
Plantdiameter ⌀ 100/125

PRIJS
€ 1.300,00

Wens je een offerte op maat of de kwekerij te bezoeken?

We maken graag een vrijblijvende offerte op of plannen jouw bezoek graag in. Laat jouw gegevens na via het contactformulier op onderstaande knop en we contacteren je zo snel mogelijk. Let op: we verkopen alleen aan particulieren!

Contacteer ons