Quercus Ilex

Quercus Ilex

Standplaats : Quercus ilex gedijt in alle soorten bodems maar verkiest wel kalkrijke niet te natte grond en een zonnige tot halfschaduw standplaats. De plant is zeer winterhard en goed bestand tegen wind.

Onderhoud : De Quercus ilex heeft op zich geen of weinig onderhoud nodig. Maar aangeplant als leiboom of meerstammige of als haag laat de plant zich heel gemakkelijk snoeien en en is de hergroei na de snoei telkens beter en beter. Het is een gemakkelijke plant die snel veel cachet geeft en daardoor de laatste jaren zeer geliefd geworden is bij tuinarchitecten en aannemers in onze streek. Let wel op bij het verplanten dat de wortels niet geschonden worden , daar is de plant heel gevoelig aan. Daarom raden we altijd potplanten aan.

De Quercus ilex is een échte aanrader als terrasplant of boombak.Een hoogstam, meerstammig exemplaar of dikke struik geeft onmiddellijk een imposante mediterrane sfeer. Kies ook steeds voor een voldoende ruime pot , tot 2x de kluitgrootte. Bedek na aanplanting de bovenste laag met een laag mulch of wormenaarde voor extra voeding en tegen uitdroging.

QUERCUS ILEX - STEENEIK GROENBLIJVENDE HEESTER SOLITAIR

Specificaties
Plantvorm Struik
Teeltwijze C230
Planthoogte 400/450
Plantdiameter ⌀ 80/+

PRIJS
€ 550,00

Ook beschikbaar als

Wens je een offerte op maat of de kwekerij te bezoeken?

We maken graag een vrijblijvende offerte op of plannen jouw bezoek graag in. Laat jouw gegevens na via het contactformulier op onderstaande knop en we contacteren je zo snel mogelijk. Let op: we verkopen alleen aan particulieren!

Contacteer ons