Quercus Suber

Quercus Suber

De kurkeik komt het best tot zijn recht in een niet te vochtige goed doorlatende bodem op een zoinnige plaats in de tuin of terras. De kurkeik is winterhard tot -20°. Bij milde winters is hij bladhoudend maar bij langdurige vorst kunnen de balderen verdorren en afvallen. In april komen dan nieuwe blaadjes tot ontwikkeling.Kurkeiken die al wat ouder zijn, ondervinden weinig problemen in koude winters.

De quercus suber is een trage groeier die geen extra onderhoud behoeft. Hoeft niet gesnoeid te worden tenzij hij te groot wordt, dan best snoeien na de winter in het voorjaar in mlaart / april.

De kurkeik kan ook prima in een pot. Zorg voor een voldoende grote bak, zeker min 3x de grootte van de kluit zodat de boom stabiel staat. Zorg dat de pot een afwateringsgat heeft voor overtollig water. Meng de aanvulaarde met compost en werk eventueel af met een bovenlaag wormenaarde voor extra voeding.

2x per jaar bijvoeden in het groeiseizoen tussen maart en september met organische voeding zoals organoprof bevordert de bkladvorming.

Specificaties
Plantvorm Boom
Teeltwijze C1000
Planthoogte 600/700

PRIJS
€ 3.600,00

Ook beschikbaar als

Wens je een offerte op maat of de kwekerij te bezoeken?

We maken graag een vrijblijvende offerte op of plannen jouw bezoek graag in. Laat jouw gegevens na via het contactformulier op onderstaande knop en we contacteren je zo snel mogelijk. Let op: we verkopen alleen aan particulieren!

Contacteer ons